Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται διπλή συμμετοχή στα φάρμακα


Πηγή: iatronet.gr


Διπλή συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα, εφόσον αυτά είναι ακριβότερα από το προβλεπόμενο όριο, θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς υπογράφει έως την Παρασκευή τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να ισχύσει το αργότερο έως το τέλος του μήνα.

Η απόφαση περιλαμβάνει τη 'θετική' λίστα συνταγογράφησης με ασφαλιστική τιμή, η οποία θα λειτουργεί ως εξής:



Κάθε σκεύασμα έχει δύο τιμές. Την ασφαλιστική τιμή, η οποία είναι η αποδεκτή τιμή κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ και τη λιανική τιμή, η οποία είναι αυτή που έχει δοθεί με την έγκριση του φαρμάκου.

Στην περίπτωση που η λιανική υπερβαίνει την ασφαλιστική τιμή, ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με τη συμμετοχή του 25% για την ασφαλιστική τιμή και επιπλέον τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής.

Συγκεκριμένα, για ένα σκεύασμα με ασφαλιστική τιμή 10 ευρώ και λιανική 12 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει: 2,5 ευρώ ως συμμετοχή (25%) στην ασφαλιστική τιμή και 2 ευρώ για τη διαφορά έως τη λιανική (σύνολο 4,5 ευρώ).

Προς το παρόν, τη μισή διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής - λιανικής θα την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά σταδιακά το σύνολο της επιβάρυνσης θα μετακυλιστεί στον ασφαλισμένο.

Στην περίπτωση που η ασφαλιστική είναι ίδια με τη λιανική, ο ασφαλισμένος να πληρώνει μόνον 25% συμμετοχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο