Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για τον θανατηφόρο ιό H7N9 στην Κίνα


Πηγή: iatronet.gr


Το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει τον θάνατο 14 από 63 ανθρώπους που μολύνθηκαν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εξάπλωση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ, Glenn Thomas, ανακοίνωσε ότι ο Π.Ο.Υ ακόμα προσπαθεί να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την πηγή του ιού. Επί του παρόντος οι αγορές πουλερικών συγκεντρώνουν την προσοχή και η



αποστολή θα εστιάσει εκεί σε μεγάλο βαθμό την έρευνά της.
Ένα από τα θέματα τα οποία θα διερευνήσει η αποστολή είναι ο τρόπος που ορισμένοι φαίνεται να καταπολεμούν τη λοίμωξη. Αναμένεται να έχει συνομιλίες στο Πεκίνο και να επισκεφτεί περιοχές στις οποίες υπάρχει ο ιός.
Το Σάββατο η Κίνα επιβεβαίωσε ότι ένα 7χρονο παιδί μολύνθηκε από τον ιό στο Πεκίνο, πρώτο περιστατικό εκτός της περιοχής του δέλτα του ποταμού Yangtze όπου εμφανίστηκε ο ιός τον προηγούμενο μήνα.
Η αποστολή αποτελείται από Αμερικανούς, Ευρωπαίους, Αυστραλούς και Κινέζους ειδικούς.
Τη Δευτέρα ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 1.000 στενές επαφές των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον H7N9 παρακολουθούνται στενά για συμπτώματα. Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.


http://www.who.int/csr/don/2013_04_16/en/index.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο