Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Είμαι Υπουργός Υγείας των Γάλλων και όχι Υπουργός των Σούπερ Μάρκετ" -Τα Μ.Υ.Συ.Φα είναι φάρμακα


1) Το φάρμακο δεν είναι ένα απλό προϊόν αλλα κοινωνικό αγαθό και γι αυτό υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Άρα αν θελει ν' αναπτυξει την αγορα ο κος Χατζηδακης ν' ασχοληθεί με θεματα της αρμοδιότητας του και όχι με το φαρμακο.




2) Όλη η επιστημονική κοινότητα (ΕΟΦ,Γιατροι,ΕΦΕ) αλλα και το υπουργείο Υγείας εχει ταχθει κατά της πώλησης φαρμάκων στα SM.

3) Η πτώση των τιμών που επικαλείται το Υπουργείο Αναπτυξης είναι ψέμα ,αυταπόδεικτο από τα στοιχεία  που δείχνουν ότι στις χώρες που επικρατεί η απελευθέρωση οι τιμές ανέβηκαν.

4) Η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές φαρμάκων κι αν ήθελε η πολιτεία να τις κατεβάσει, αντί ν' απελευθερωσει την τιμή τους μπορεί να τα κρατήσει στην διατιμηση και να εφαρμόσει αγορανομική διάταξη μείωσης τιμής όπως έχει κάνει και με τα συνταγογραφουμενα φαρμακα 5 φορες τα τελευταια 3 χρονια.

5) Η παρουσία υπαλληλου φαρμακοποιού στα σμ είναι παραπλανητικο επιχείρημα. 


Τα ανωτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια έχουν ρητά αποφασίσει ότι η παρείσφρηση ιδιωτικων κεφαλαίων στην λιανική διακίνηση των φαρμάκων ενεχει κινδυνους για την δημόσια υγεια. Στο σμ ο φαρμακοποιός υπάλληλος είναι δέσμιος του εργοδοτη του και δεν λειτουργει με αυτοτελεια ουτε λαμβανει την αστική ευθύνη για τις πράξεις του.

Σε μια αντίστοιχη διαμάχη στην Γαλλία, η Υπουργος Υγειας εκοψε τις ορεξεις πολλών με μια αφοπλιστική φράση... ''είναι φάρμακα, κι εγω υπουργός Υγειας των Γάλλων πολιτων και όχι υπουργός των σουπερ μαρκετ''...

Παρεπιπτώντος στην Γαλλια τα θανατηφορα περιστατικα από υπερδοσολογια παρακεταμολης (depon) ηταν 4 φορες!!! χαμηλοτερα από αυτά στο Ηνωμενο Βασιλειο οπου τα depon βρίσκονται στα σουπερ μαρκετ...

Χάρης Δασκαλάκης 
Φαρμακοποιός





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο