Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τις λοιμώξεις από Candida από την IDSA


Στην Επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών προχώρησε η Infectious Diseases Society of America (IDSA) αναφορικά με την διαχείριση των λοιμώξεων από Candida. Η συνιστώμενη θεραπεία πρώτης γραμμής για τις καντιντιάσεις είναι πλέον η εχινοκαντίνη, όπως η κασποφουνγκίνη αντί της Φλουκοναζόλης όπως έως σήμερα, καθώς οι εχινοκαντίνες ενεργούν ως μυκητοκτόνα και όχι μυκητοστατικά για αυτά τα παθογόνα.

Echinocandin B



Caspofungin 
Η κασποφουνγκίνη (caspofungin) είναι μια ημισυνθετική λιποπεπτιδική ένωση (echinocandin), η οποία συντίθεται από ένα προϊόν ζύμωσης του Glarea lozoyensis. Η κασποφουνγκίνη αναστέλει τη σύνθεση της βήτα (1,3)–D-γλυκάνης που είναι βασικό συστατικό του κυτταρικού τοιχώματος πολλών νηματοειδών μυκήτων και ζυμομυκήτων. Η βήτα (1,3)–D γλυκάνη δεν υπάρχει στα κύτταρα των θηλαστικών.

Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες αντικαθιστούν αυτές του 2009 δημοσιεύτηκαν on line από το περιοδικό Clinical Infectious Diseases.
Οι επικαιροποιημένες οδηγίες επίσης συνιστούν τη συμβολή των ειδικών επί των μολυσματικών ασθενειών με στόχο την πρόωρη αναγνώριση των διαφορετικών στελεχών Candida, την επιλογή κατάλληλης αντιμυκητιασικής θεραπείας και την καλύτερη έκβαση της ασθένειας. Καλύπτει πολλά θέματα από την καντινταιμία, νεογνική καντιντίαση, ενδοαγγειακές λοιμώξεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας , εμπλοκές του κεντρικού νευρικού συστήματος και λοιμώξεις των βλεννογόνων.


“Από την τελευταία δημοσίευση αυτών των κατευθυντήριων οδηγιών το 2009, εμφανίστηκαν νέα δεδομένα που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και θεραπεία για διαγνωσμένες, ή ύποπτες επιθετικές καντιντιάσεις που οδηγούν σε σημαντικές τροποποιήσεις στις συνιστώμενες θεραπείες μας” έγραψε η ομάδα υπό την διεύθυνση του Κ Peter Pappas MD, Καθηγητή Ιατρικής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Πηγές
www.medline.com
http://cid.oxfordjournals.org/content/early/2015/12/15/cid.civ933.full



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο