Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκεφαλικό επεισόδιο : Αναθεώριση οδηγιών για υγειονομικούς παρόχους φροντίδας

Μετάφραση σχολιασμός Παναγιώτης Α Ζαρογουλίδης Φαρμακοποιός, ΜΒΑ


Στις 31 Ιανουαρίου του 2013, η American Heart Association (AHA) και το American Stroke Association (ASA) κυκλοφόρησαν νέες συστάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση του οξέος εγκεφαλικού επεισοδίου, αντικαθιστώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του 2007 και της μεταγενέστερης ενημέρωσης του 2009. Τα στοιχεία αναδεικνύουν ότι ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου και της φροντίδας αυτών - με τα εγκεφαλικά επεισόδια να περνάνε από την τρίτη στην τέταρτη κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008 - οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση της φροντίδας των περιστατικών, εγκεφαλικών επεισοδίων από τους γιατρούς, προ νοσοκομειακούς παρόχους φροντίδας και το υγειονομικό προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση των εγκεφαλικών επεισοδίων. Η ακόλουθη περίληψη χρησιμεύει ως ένα γρήγορο οδηγό αναφοράς για τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, τόσο για την αναθεώρηση αυτών όσο και για τις αμετάβλητες οδηγίες από τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές.

Προ νοσοκομειακή Φροντίδα
Τα βασικά:
    • Εγκεφαλικό -εκπαίδευση
    • ΕΚΑΒ (166)
    • Προνοσοκομειακή εργαλεία αξιολόγησης
    • Διαχείριση πεδίων
    • Ταχεία μεταφορά στα κέντρα εγκεφαλικών επεισόδιων
    • Προνοσοκομειακή κοινοποίηση

Τα συμπεράσματα: Η προ νοσοκομειακή διαχείριση εγκεφαλικών περιστατικών εστιάζεται στον περιορισμό των καθυστερήσεων και αναγνωρίζει ότι οι Δια νοσοκομειακές μεταφορές των ασθενών με οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο για παροχή υψηλότερου επιπέδου περίθαλψης, επιβάλλει ολοένα και περισσότερο ομαδική αντιμετώπιση.

Αμετάβλητη: Οι γιατροί, νοσοκομεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε υγειονομικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS) πρέπει να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ (166) θα πρέπει να χρησιμοποιείται με εγκεφαλικό επεισόδιο εκθέσεις προτεραιότητα? Οι Προ νοσοκομειακοί φορείς και οι πάροχοι υγείας θα πρέπει να χρησιμοποιούν διαγνωστικά κριτήρια, όπως Los Angeles Prehospital Stroke Screen or the Cincinnati Prehospital Stroke Scale, έτσι ώστε να ξεκινήσει ταχύτερα η διαχείριση.

Αναθεωρημένη: Οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρονται άμεσα στο πλησιέστερο πιστοποιημένο κέντρο ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας ή κέντρο φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων ή όταν τέτοια ίδρυματα δεν είναι διαθέσιμα, στην πιο κοντινή μονάδα υγειονομικής κάλυψης που μπορεί να παρέχει φροντίδα έκτακτης ανάγκης  στο εγκεφαλικό επεισόδιο. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αερομεταφορά και παράκαμψη νοσοκομείου. Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να κοινοποιούν στην εγκατάσταση υποδοχής ότι ένας πιθανός ασθενής εγκεφαλικού επεισοδίου καταφθάνει συνεισφέροντας στη διευκόλυνση των μονάδων που πρέπει να προετοιμαστούν.

Πηγή:http://www.medscape.com/viewarticle/779968_2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο