Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Alzheimer: Η βιταμίνη Ε ωφελεί τους ασθενείς


Πέμπτη 02 Ιαν 2014
Πηγή: iatronet.gr

Έρευνα αποκάλυψε ότι η καθημερινή λήψη μεγάλης δόσης βιταμίνης Ε επιβραδύνει τη λειτουργική εξασθένηση ασθενών με νόσο Alzheimer.
Μια καθημερινή δόση βιταμίνης Ε θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με άνοια, υποδεικνύει έρευνα.
Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό study JAMA ανακάλυψε ότι άνθρωποι με ελαφριά έως μέτρια νόσο του Alzheimer, που λάμβαναν υψηλές δόσεις βιταμίνης E είχαν βραδύτερο ρυθμό εξασθένησης σε σχέση με όσους λάμβαναν εικονικό φάρμακο.
Οι ασθενείς μπορούσαν να πραγματοποιούν καθημερινές ασχολίες για περισσότερο χρόνο και χρειάζονταν λιγότερη βοήθεια από τους φροντιστές, δήλωσαν Αμερικανοί ερευνητές.





Το Alzheimer's Society σημείωσε ότι η δοσολογία είναι πολύ υψηλή και μπορεί να μην είναι ασφαλής.
Στην έρευνα, 613 άνθρωποι με ελαφριά έως μέτρια νόσο του Alzheimer έλαβαν είτε καθημερινή δόση βιταμίνης Ε, είτε φάρμακο κατά της νόσου memantine, είτε συνδυασμό των δυο, είτε placebo.

Για δυο χρόνια μετρήθηκαν αλλαγές στην ικανότητα πραγματοποίησης καθημερινών ασχολιών, όπως το πλύσιμο ή το ντύσιμο.
Η έρευνα ανακάλυψε ότι οι εθελοντές που έλαβαν βιταμίνη Ε εμφάνισαν επιβράδυνση στη λειτουργική εξασθένηση σε σχέση με όσους έλαβαν placebo, με τον ετήσιο ρυθμό εξασθένησης να έχει μειωθεί κατά 19%.

Όσοι λάμβαναν βιταμίνη E χρειάζονταν επίσης λιγότερη βοήθεια από φροντιστές.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Maurice Dysken, του Minneapolis VA Health Care System, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η άλφα τοκοφερόλη, είναι ωφέλιμη στην ελαφριά έως μέτρια μορφή της νόσου Alzheimer, επιβραδύνοντας τη λειτουργική εξασθένιση και μειώνοντας τον φόρτο των φροντιστών.

Ο Dr Doug Brown, του Alzheimer's Society, δήλωσε πως χρειάζεται νέα έρευνα για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει οφέλη για τους ασθενείς με άνοια και αν είναι ασφαλής η λήψη τόσο υψηλής δόσης σε καθημερινή βάση.

Πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους οι ασθενείς πριν σκεφτούν να λάβουν συμπληρώματα, πρόσθεσε ο ειδικός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο