Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα απάντηση στην...απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, έδωσαν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί

Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές (φωτό) αντέκρουσε τις αναφορές του υπουργού ότι τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) πωλούνται 27% ακριβότερα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, τον υπουργό διαψεύδει ακόμη και η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην οποία προτείνεται η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΥΣΥΦΑ.
Στη σελίδα 104 της έκθεσης αναφέρεται ότι '...η Ελλάδα επιδεικνύει εξαιρετική επίδοση στο ύψος τιμών διαφόρων ΜΥΣΥΦΑ.
Είναι η τέταρτη φθηνότερη χώρα ανάμεσα σε εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρόμοιες φαρμακευτικές συσκευασίες.
Ανάμεσα σε ένα δείγμα χωρών με διαθέσιμα στοιχεία, οι χώρες που επιβάλλουν κάποιου είδους έλεγχο τιμών όντως επιτυγχάνουν χαμηλότερες τιμές ΜΥΣΥΦΑ σε σχέση με τις χώρες που έχουν απελευθερωμένη αυτή την αγορά'...

Παραδείγματα

Ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ παραθέτει και μία σειρά φαρμάκων, με τις τιμές διάθεσής τους στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες:
Τα αντιφλεγμονώδη χάπια N... έχουν λιανική τιμή 1,15 ευρώ όταν στην Αγγλία έχουν...3,35 ευρώ δηλαδή σχεδόν τριπλάσια τιμή.
Η αλοιφή V... στην Ελλάδα κοστίζει σήμερα 4,99 ευρώ, ενώ στην Αγγλία...15,65 ευρώ, δηλαδή πάνω από τριπλάσια τιμή.
Οι κάψουλες U... - l... στην Ελλάδα κοστίζουν 2,65 ευρώ ενώ στην Ελβετία (με το εμπορικό όνομα b...) κοστίζουν...13,63 ευρώ, δηλαδή πάνω από πενταπλάσια τιμή.
Δ.Κ.

www.iatronet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο