Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται με την τεχνητή οδοντοστοιχία


Ηλικιωμένοι που φορούν την τεχνητή τους οδοντοστοιχία κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ...

σε 524 άντρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 88 ετών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 3 χρόνια. Στο συγκεκριμένο διάστημα υπήρξαν 28 νοσηλείες και 20 θάνατοι από πνευμονία.

Σε 453 ανθρώπους που φορούσαν τεχνητή οδοντοστοιχία, ποσοστό 41% που τη φορούσαν ενώ κοιμόνταν είχε περίπου διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσει πνευμονία σε σχέση με όσους την αφαιρούσαν τη νύχτα, σύμφωνα με το Toshimitsu Iinuma of Nihon University School of Dentistry, στην Ιαπωνία.

Ο κίνδυνος εμφάνισης πνευμονίας όταν κάποιος φορά την τεχνητή οδοντοστοιχία τη νύχτα είναι συγκρίσιμος με τον υψηλό κίνδυνο πνευμονίας που συνδέεται με τη νοητική εξασθένηση και το ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου και αναπνευστικής νόσου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ηλικιωμένοι που φορούσαν την τεχνητή τους οδοντοστοιχία ενώ κοιμόνταν ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν προβλήματα όπως πλάκα στη γλώσσα και την οδοντοστοιχία, καθώς και φλεγμονή στα ούλα.

Ο Frauke Mueller, του University of Geneva, σημειώνει ότι όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να ενημερωθούν να μην φορούν την οδοντοστοιχία τους όταν κοιμούνται.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Journal of Dental Research.’’
Πηγή: www.univadis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο