Ποιά είναι τα συμπτώματα της σαλμονέλας;


Η σαλμονέλα είναι μια ομάδα επικίνδυνων βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Η τροφική δηλητηρίαση συμβαίνει όταν καταναλώνεται τροφή ή νερό μολυσμένα με μικρόβια, τοξίνες, ή άλλες χημικές ουσίες. 

Τα μικρόβια αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα. Τα παράσιτα είναι έμβια όντα (οργανισμοί) που ζουν στο εσωτερικό, ή στην επιφάνεια ενός άλλου οργανισμού. Συνήθως, η τροφική δηλητηρίαση προκαλεί λοίμωξη του εντέρου, που ονομάζεται γαστρεντερίτιδα. 




Αυτή η λοίμωξη οδηγεί σε διάρροια και ναυτία (εμετό). Υπάρχουν πάνω από 2.500 διαφορετικά στελέχη της σαλμονέλας. Τα μικρόβια της σαλμονέλας (βακτήρια) μπορεί να βρεθούν στο έντερο πολλών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των άγριων ζώων, των ζώων αγροκτήματος και των κατοικιδίων. 

Τα πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κλπ) είναι ιδιαίτερα πιθανό να φέρουν το μικρόβιο της σαλμονέλας. Η σαλμονέλα μπορεί να μολύνει το κρέας, τα αυγά, το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από αυτά τα ζώα. 

Η υψηλή θερμοκρασία στο μαγείρεμα του κρέατος συνήθως σκοτώνει τα βακτήρια της σαλμονέλας. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν αν καταναλώσουν κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί σε αρκετά μεγάλη θερμοκρασία. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν καταναλώσουν ωμά αυγά, ή γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα μολυσμένα με σαλμονέλα.

Τα άτομα που πάσχουν από σαλμονέλα εκδηλώνουν πάντα τα ακόλουθα συμπτώματα, τα οποία διαρκούν συνήθως 4-7 ημέρες: 
-Διάρροια 
-Ναυτία και εμετός 
-Κοιλιακό άλγος 
-Πυρετός 
-Πονοκέφαλος και ρίγος


Πηγή www.life2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παραγωγικός και ξηρός βήχας της Αναστασίας Γκίκα