Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επείγουσα Προειδοποίηση για το "Χάπι της επόμενης μέρας" από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων & άλλων Προϊόντων υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν ως αντισύλληψη τις δραστικές λεβονοργεστρέλη και ουλιπριστάλη, , ουσίες για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν λειτουργούν με παράλληλη λήψη άλλων φαρμάκων.

Τα φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν την λεβονοργεστρέλη και ουλιπριστάλη χαρακτηρισμένες ως "χάπι της επόμενης μέρας", είναι ...


...αυτά για της θεραπεία των:

·         Επιληψία
·         Φυματίωση
·         HIV
·         Μυκητιασικές λοιμώξεις

Η προειδοποίηση αφορά επίσης την θεραπεία με το Βότανο του αγίου Ιωάννη γνωστό και ως Σπαθόχορτο ή Βαλσαμόχορτο και τα παράγωγά του.  

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο διπλασιασμός της δόσης του αντισυλληπτικού μπορεί να είναι αναγκαίος για την διασφάλιση της αποτελεσματικότητας τους, θυμίζοντας ότι η συντομότερη λήψη της επείγουσας αντισύλληψης μετά από σεξουαλική επαφή δίχως προφυλάξεις παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα.

Η ενζυμική επαγωγή που προκαλείται από την χρήση των φαρμάκων για την θεραπεία των πιο πάνω παθήσεων οδηγεί σε ταχύτερο μεταβολισμό και έτσι μικρότερα επίπεδα αυτών των αντισυλληπτικών ορμονών στην κυκλοφορία τη στιγμή που τις χρειαζόμαστε   

Σε περίπτωση που έχετε κάνει χρήση της επείγουσας αντισύλληψης και κάνετε χρήση φαρμάκων των πιο πάνω κατηγοριών συμβουλευτείτε τον Ιατρό ή τον Φαρμακοποιό σας.

Τονίζεται ότι μετά την έκτακτη προειδοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο το θέμα μελετούν και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Πηγή : www.Medscape.com
επιμέλεια Πάνος Ζαρογουλίδης 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο